...
Event
Panairi Kombëtar i Suvenireve
16 Gsh - 18 Gsh

Panairi Kombëtar i Suvenireve është një event disa ditor që synon të promovojë traditën artizane shqiptare dhe suveniret e punuara me dorë, dizajnin unik, materialet e ricikluara, rigjallërimin e traditës së punës së dorës dhe turizmin 'miqësor ndaj mjedisit'.

Shikoni gjithashtu
saranda-notif.jpg
Producers on the Boat

Producers on the Boat
Bashkon producentët më të mirë evropianë me elitën e producentëve rajonalë që kanë një ndikim të vërtetë në rigjallërimin e skenës së filmit ballkanik. Ata do të jenë së bashku në një udhëtim me varkë përgjatë vijës bregdetare të Sarandës për të shijuar përvojën shqiptare.
Movies on the Coast
Aktivitete argëtuese për qytetarët dhe vizitorët në plazhin e bukur të Sarandës dhe në Ksamil, me kinema, muzikë dhe lojra për fëmijë.
Ky aktivitet organizohet me mbështetjen e @fondi_shqiptar_i_zhvillimit nëpërmjet programit PIUTD dhe në partneritet me @bashkiasarande ka si qëllim promovimin e Sarandës, si destinacion turistik, përmes aktiviteteve kulturore.

Më shumë

open cinema.jpg
Kinemaja e Hapur

“Kinemaja lëvizëse” në Shqipëri është një bashkëpunim me një kompani të specializuar për ti dhënë jetë kinamasë së hapur në Sarandë. Për 3 netë rresht një show plot atmosferë do të sjellë kënaqësi të vecantë për rininë e qytetit dhe turistët vendas e të huaj. Në një ekran kinemaje do të projektohen premierat e fundit të kinemasë shqiptare dhe asaj otërore duke përfshirë edhe filmin nostalgjik arkivor, kronikat e kohës nga Saranda e dikurshme. Pjesë e eventit janë edhe performanca e këngëtareve Eranda Libohova, Liljana Kondakci, Kristina Ndoja etj.

Më shumë

ches.jpg
Festivali Mbarëkombëtar i Shahut

Saranda vazhdon traditën e bukur të shahut si një aktivitet që bashkon brezat dhe shahistët më të shquar nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut. Për 30 vitet e fundit, Saranda ka qenë qyteti mikpritës i kësaj ngjarje të përvitshme ndërkombëtare.

Më shumë

Our Partners