" /> " />
...
Vende Unike
Butrint

Padyshim një nga pikat më të rëndësishme turistike të Sarandës, Butrinti, është siti i parë arkeologjik shqiptar i përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në vitin 1992. I përshkruar gjerësisht si një "mikrokozmos i historisë së Mesdheut", ky qytet, i cili strehon materiale arkeologjike që nga periudha parahistorike, ka qenë rrjedhimisht një vend i banuar nga njerëzit gjatë shekujve dhe ka tërhequr vëmendjen e historianëve dhe udhëtarëve për mijëra vjet.

I ndodhur rreth 18 kilometra në jug të Sarandës, Butrinti është një nga atraksionet më me vlerë, historike dhe arkeologjike të Shqipërisë. Ky koleksion i mrekullueshëm i monumenteve antike përfshin një bazilikë të hershme të krishterë, një teatër të ruajtur mirë të shekullit të 3-të para Krishtit, një tempull dhe një forum të lashtë romak. Muzeu i Butrintit ndodhet në një kullë mesjetare veneciane. I gjendur në një zonë ligatinore, vizitorët do të shijojnë gjithashtu një pamje të mrekullueshme mbi liqenin e Butrintit, detin Jon dhe Kalanë e Ali Pashës.

Shikoni Gjithashtu

Our Partners